Binecuvântarea casei de tip familial „Sfântul Apostol Andrei” de la Vingard, protopopiatul Sebeş

12 Noiembrie 2015

Imaginea a fost ștearsă.Astăzi, 12 noiembrie, de la ora 11.00, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei a fost prezent în mijlocul comunităţii din Vingard, protopopiatul Sebeş. Arhipăstorul nostru a binecuvântat noua clădire a casei de tip familial „Sfântul Apostol Andrei” de la Vingard. Aşezământul, coordonat de părintele Ioan Stănilă, face parte din reţeaua de asistenţă socială a Asociaţiei „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia”.

Despre vizita ierarhului nostru la Vingard ne-a oferit detalii părintele Ioan Stănilă:

„Suntem onoraţi în aceste clipe emoţionante dar şi pline de bucurie de a-l avea în mijlocul nostru, pe ierarhul nostru, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei cu ocazia binecuvântării Casei de tip familial din Vingard. Cunoaştem valoarea inestimabilă ce o are ca ierarh ca om intelectual şi om duhovnicesc. Minunatele slujbe săvârşite de Înaltpreasfinţia sa ne redau pacea şi liniştea, iar cuvintele sale sunt mângâietoare şi vindecătoare de suflete.

A venit la noi să binecuvinteze casa şi să mângâie copii ocrotiţi în această casă pe care am înfiinţat-o în anul 1999 cu gândul curat de a întinde o mână de ajutor celor aflaţi în suferinţe şi nevoi, împlinind cuvântul scripturii care spune „ împarte pâinea ta cu cel flămând, adăposteşte în casa ta pe cel sărman, pe cel gol îmbracă-l şi nu te ascunde de cel de un neam cu tine” sau cum ni se spune mai departe „ dacă dai pâinea ta celui flămând şi tu saturi sufletul amărât, lumina ta va răsări în întuneric şi bezna ta fi-va ca miezul zilei” (Isaia 58,7;10).

În casa de tip familial din Vingard sunt ocrotiţi 15 copii cu vârsta între 5 şi 22 de ani. Doi sunt la grădiniţă, 4 la ciclul primar, doi la ciclul gimnazial, 3 la şcolile profesionale din Alba Iulia, două fete una anul III la şcoala postliceală de facrmacist, iar cealaltă studentă tot în anul III la specializarea economia comerţului şi turism din cadrul Universităţii 1 decembrie 1918 din Alba Iulia. Avem un băiat care are prelungire în plasament până iunie 2016 şi o fată cu vârsta de 20 de ani care a ieşit din sistem, lucrează în Alba Iulia însă dorim să o ajutăm până se va realiza în viaţă.

Acestea sunt pe scurt lucrurile de care noi ne ocupăm zilnic şi cu această ocazie aş dori să mulţumesc tuturor acelora care ne-au ajutat şi ne-au sprijinit pentru a le oferi copiilor o viaţă frumoasă şi fericită şi îi aşteptăm cu drag la noi să vadă realizările frumoase pe care le-am făcut.”Imaginea a fost ștearsă.

Share