Aşezământul Social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia aniversează astăzi 12 ani de la înfiinţare

12 Noiembrie 2015
Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Irineu, Aşezământul Social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia organizează astăzi o serie de acţiuni prin care va aniversa împlinirea a 12 ani de la înfiinţare.

Manifestările vor cuprinde o slujbă de binecuvântare a aşezământului dar şi o întâlnire motivaţională pusă sub genericul „Suflet către suflet” dintre copiii şi tinerii ocrotiţi în prezent în acest centru şi cei care au beneficiat de-a lungul timpului de serviciile oferite de aşezământ. În cadrul acesteia beneficiarii aşezământului vor afla poveştile de viaţă ale celor care au părăsit sistemul şi şi-au creat o nouă viaţă.

În ceea ce priveşte Aşezământul Social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia acesta oferă găzduire, servicii educative şi de consiliere pentru 13 copii şi tineri cu vârste cuprinse între 7 şi 21 de ani. Centrul a fost înfiinţat în anul 2003, iar în cei 12 ani de funcţionare a oferit ocrotire pentru zeci de copii, 22 dintre aceştia părăsind aşezământul după vârsta de 18 ani şi integrându-se social.

Aşezământul Social „Sfântul Vasile cel Mare” din Alba Iulia funcţionează în cadrul reţelei sociale a Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în baza unui parteneriat între Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, Consiliul Judeţean Alba – Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului, Consiliul Local Alba Iulia - Serviciul Public de Asistenţă Socială şi Serviciul de Ajutor Maltez din Koblentz Germania.
Share