Binecuvântarea bisericii din parohia Bărdeşti, Protopopiatul Târgu-Mureş

13 Noiembrie 2015
Duminică, 15 noiembrie, când facem pomenirea Sfinţilor Mucenici şi Mărturisitori Gurie, Samona şi Aviv şi a Sfântului Cuvios Paisie de la Mănăstirea Neamţ, Biserica Ortodoxă se va afla în a XXV-a duminică după Rusalii. Pericopa evanghelică rânduită să se citească la Sfânta Liturghie din capitolul 10 de la Luca, ne prezintă Pilda samarineanului milostiv.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei va fi prezent în această Duminică din perioada Octoihului în mijlocul credincioşilor din parohia Bărdeşti, Protopopiatul Târgu-Mureş.

Ierarhul nostru va oficia Slujba de binecuvântare a bisericii din localitate cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, după care va săvârşi Sfânta Liturghie. Credincioşii ortodocşi din Parohia Bărdeşti se află sub păstorirea Părintelui Ilie Mureșan.

Despre biserica parohiei Bărdeşti ne-a vorbit Părintele paroh:

În data de 15 noiembrie 2015, vom avea în mijlocul nostru pe Înaltpreasfințitl Părinte Arhiepiesco Irineu al Alba Iuliei, care va oficia începând cu ora 9.00 slujba de târnosire a bisericii parohiale. După aceasta va urma slujba de pomenire a eroilor, la monumentul ridicat în cinstea acestora. Această slujbă de târnosire se face în urma lucrărilor de restaurare și reabilitare care au debutat în anul 2008. La biserică au fost efectuate în acești ani, lucrări de drenaj atât exterior cât și interior, au fost schimbate geamurile, a fost construit și înlocuit acoperișul vechi, s-a introdus încălzirea centrală și au fost efectuate lucrări de amenajare a pavajului din curtea bisericii. De asemenea au fost electrificate clopotele, a fost restaurat iconostasul și a fost zugrăvită la exterior.

Rugăm pe Bunul Dumnezeu să-și reverse mila asupra celor care au participat și contribuit la reabilitarea acestui locaș de închinare. Invităm pe toți cei care vor să participe alături de noi, la această sărbătoare a satului nostru.
Share