Acțiune a Parohiei Ortodoxe Petrești I, Protopopiatul Sebeș

20 Noiembrie 2015

Imaginea a fost ștearsă.Parohia Ortodoxă Petrești I, Protopopiatul Sebeș, în colaborare cu Centrul de voluntariat al bisericii, a inițiat, pentru al doilea an consecutiv, o acțiune umanitară, care a constat în strângerea de alimente pentru casele de copii cu dizabilități Sfânta Ana și Sfânta Maria din Alba Iulia.

Acțiunea s-a desfășurat la începutul Postului Nașterii Domnului și, timp de o săptămână, credincioșii parohiei au donat alimente de primă necesitate, din cămara proprie. Alături de aceste produse, aceștia au mai adăugat zahăr, ulei, făină, orez, paste făinoase și dulciuri.

Un rol esențial în această activitate l-au avut tinerii din cadrul Centrului de voluntariat Petrești I și doamnele din Comitetul parohial, care s-au implicat în realizarea acestei campanii.

„Urmând pilda Samarineanului milostiv, credincioșii parohiei noastre s-au mobilizat pentru a întinde o mână de ajutor copiilor cu dizabilități din centrele de plasament. Ei au dăruit din suflet produse cât mai naturale, știind că acești copii sunt cu nevoi speciale. Demersul lor se integrează într-un proiect mai amplu, inițiat de Patriarhia Română în cadrul “Anului omagial al misiunii parohiei si mănăstirii azi”, care are scopul de a-i ajuta pe cei sărmani, având conștiința că și acești copii sunt ai noștri”, a declarat părintele Marius Slevaș, preot paroh la Parohia Petrești I.Imaginea a fost ștearsă.Imaginea a fost ștearsă.Imaginea a fost ștearsă.

Share