Slujire Arhierească în parohia Totoi

20 Noiembrie 2015
Duminică, 22 noiembrie, când sunt pomeniţi Sfinţii Apostoli Filimon, Arhip şi Onisim şi Sfânta Muceniţă Cecilia, Biserica Ortodoxă se va afla în a 26-a duminică după Rusalii. Pericopa Evanghelica rânduită să se citească în cadrul Sfintei Liturghii ne prezintă Pilda bogatului căruia i-a rodit ţarina.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu Al Alba Iuliei va fi prezent în această a doua duminică din Postul Naşterii Domnului în mijlocul credincioşilor din localitatea Totoi. Arhipăstorul nostru va săvârşi Sfânta Liturghie şi va rosti cuvântul de învăţătură în biserica cu hramul „Sfântul Apostol Andrei” a parohiei Totoi, protopopiatul Alba Iulia. Credincioşii ortodocşi din Totoi se află sub păstorirea Părintelui Teofil Slevaş, protopop de Alba Iulia.

Despre vizita misionară a Ierarhului nostru şi despre comunitatea din Totoi ne-a oferit detalii părintele paroh:

Avem bucuria duhovnicească de a-l avea în mijlocul nostru pe Înaltpreasfințitul Irineu, Părintele nostru, pentru a sluji împreună Sfânta Liturghie și a binecuvânta lucrările de restaurare ce s-au efectuat în altarul sfântului locaș din parohia Totoi, ce poartă hramul Sfântul Andrei, Ocrotitorul României. Satul Totoi este așezat pe malul stâng al râului Mureș și este atestat documentar în urmă cu 400 de ani. Aici s-a născut și a crescut Părintele Serafim Popescu, marele duhovnic de la Mănăstirea Sâmbăta de sus. Biserica parohială a fost ridicată cu multă jertfă în anul 1893.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu, împreună cu un sobor de preoți și de credincioșii din parohie, va binecuvânta aceste lucrări. La ora 9:30 va avea loc primirea Ierarhului, iar la 9:45 va începe slujba de biecuvântare a lucrărilor efectuate, urmând ca de la ora 10:00 să înceapă Sfânta Liturghie.

Cu toată prețuirea îi așteptăm pe cei care vor să fie alături de noi.
Share