Colindele – mesagere ale bucuriei mântuirii noastre

6 Decembrie 2015
Creații ale geniului religios și popular românesc, plămădite în timpurile străvechi ale etnogenezei noastre ca popor creștin, prin lucrarea misionară a Sfinților Apostoli Andrei și Filip, colindele creștine sunt parte integrantă a spiritualității ortodoxe românești. Înveșmântate într‑o formă literară și muzicală simplă, accesibile celor care le cântă și celor care le ascultă, ele ne descoperă, prin conținutul lor, iubirea lui Dumnezeu pentru noi oamenii și pentru întreaga Sa făptură. Acest mesaj de iubire veșnică ne‑a fost transmis nouă tuturor prin Fiul Său, Mântuitorul Iisus Hristos (cf. Ioan 3, 16), născut din veci, din Tată fără mamă, iar la plinirea vremii născut din mamă fără tată (Gal. 4, 4).

Colindele au o deosebită valoare catehetică fiindcă ne prezintă adevărurile de credință și faptele istorice legate de viața și lucrarea Mântuitorului nostru Iisus Hristos, cuprinse în Sfânta Scriptură, în hotărârile dogmatice ale Sinoadelor ecumenice și locale, în scrierile Sfinților Părinți și în imnografia ortodoxă.

Mai multe detalii puteți afla din ziarul Lumina. [http://ziarullumina.ro/meditatie-colindele--mesagere-ale-bucuriei-mantuirii-noastre-107590.html]
Share