Amplă activitate pastorală cu ocazia hramului bisericii Parohiei Ortodoxe Roșia de Secaș

7 Decembrie 2015
Imaginea a fost ștearsă.Prăznuirea Sfântului Nicolae, ierarhul Mirelor Lichiei, a constituit pentru credincioșii parohiei ortodoxe Roșia de Secaș un prilej de înălțare sufletească, prin evenimentele organizate de părintele paroh, consiliul parohial și angajații Așezământului Social. Astfel, fii duhovnicești ai parohiei s-au reîntâlnit pe tărâmul Sfintei Liturghii, în cadrul căreia cei pregătiți sufletește, descătușați de păcate prin Taina Sfintei Spovedanii, au primit “Sfintele, Sfinților!”. Părintele Ovidiu Pop, parohul acestei parohii în cuvântul de învățătură a evocat principalele virtuți ale Sfântului Ierarh Nicolae, motivând că în cotidianul vieții actuale este absolut necesar imitarea modelului de jertfelnicie și milostivire ancestrală, calitate înnăscută poporului nostru.

La finalul Sfintei Liturghii au fost prezentate două momente de o puternică vibrație interioară: mic recital de colinde tradiționale realizat de grupul folcloric al comunei Roșia de Secaș și un amplu program artistic prezentat de cei 25 de copii ocrotiți în cadrul Centrului de Zi pentru copii. Aceștia au recitat poezii cu tematica Nașterii Domnului, au colindat și au cântat ,,La mulți ani!” celor care poartă numele Sfântului Ierarh Nicolae. La final copiii au primit din partea ,,Moșului” pachețele cu dulciuri și rechizite.

După-masa, începând cu ora 16.00 a fost oficiată Taina Sfântului Maslu, cu participarea unui sobor de 12 preoți, înconjurați de un grup numeros de credincioși. Părintele Alexandru Comșa, de la parohia Galtiu, a prezentat într-o manieră elegantă minunea tămăduirii femeii bolnave de 18 ani, prezentată în evanghelia ce s-a citit la Sfânta Liturghie, a concluzionat că lucrarea sfințitoare a Tainei Sfântului Maslu este și rămâne eficientă până la sfârșitul veacurilor. Preacucernicii preoți, membrii ai corului Protopopiatului Ortodox din Blaj, au prezentat din repertoriul coral de colinde următoarele piese: ,,Gazde mari nu mai dormiți”, ,,Praznicluminos”, ,,Bună sara lui Crăciun”, ,,În vârful a nouă meri” și ,,O, ce veste minunată”.

La final părintele paroh a mulțumit tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestor evenimente de cinstire adusă lui Dumnezeu prin sfinții Săi și a participat alături de preoți, oficialități locale și consilieri parohiali la agapa pregătită cu acest prilej. Parohia Roșia de Secaș este păstorită de Pc preot Ovidiu-Nicolae Pop, protopop al protopopiatului Blaj.

A consemnat, Protopop, Pr. Ovidiu-Nicolae PopImaginea a fost ștearsă.Imaginea a fost ștearsă.
Share