Premiul I obţinut de Corala parohiei “Acoperământul Maicii Domnului” din Aiud

15 Decembrie 2015
Sâmbătă, 12 decembrie, în Catedrala Ortodoxă „Sfinții Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Orăştie, a avut loc cea de-a XXVI-a ediţie a Festivalului-concurs interjudeţean de muzică sacră „Cu noi este Dumnezeu”. Evenimentul cu tradiţie reuneşte an de an valoroase formaţii corale din Transilvania, Maramureş şi nu numai. La concursul desfăsurat pe secţiuni au luat parte 14 formaţii corale din mai multe judeţe ale ţării iar juriul a fost format din: Părintele Vasile Grăjdean, de la Facultatea de Teologie "Andrei Şaguna" din Sibiu, Părintele Arhidiacon Daniel Balea reprezentant al Episopiei Devei şi Hunedoarei şi Petru-Androne Eli, dirijor al coralei Vlăstarele Orăştiei.

Premiul întâi la categoria „Coruri de Parohie” a fost obţinut de corala parohiei Aiud IV, condusă de tânărul dirijor Andrei Sas. Repertoriul acestora a fost format din: „AxionDuminical” în stil psaltic de Gheorghe Popescu Brăneşti, „Ziua Învierii” de Nicolae Lungu şi colindele „Asta-i sară sfântă sfântă” de Iosif Fiţ şi „La Vitleem colo-n jos” de Nicolae Lungu.

Corala s-a aflat la prima ieşire pe scena unui festival-concurs şi este formată din persoane de vârste şi profesii diferite, de la copiii aşezământului social Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul până la cei mai vârsnici, reuniţi de iubirea pentru muzica corală bisericească.Aceştia oferă Răspunsurile Mari la Sfănta Liturghie în fiecare zi de sărbătoare şi de duminică.

„Cu noi este Dumnezeu” este primul festival de acest gen din România după 1989.

Andrada-Maria Gherman
Share