Acţiune catehetică în Parohia Limba

Duminică, 13 decembrie 2015, în Parohia cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriilˮ din localitatea Limba, Protopopiatul Alba-Iulia, unde paroh este Părintele Marius Piştănilă, a avut loc o acţiune catehetică ce a constat din susţinerea, în cadrul Sfintei Liturghii, a unei cateheze pregătitoare pentru Praznicul Naşterii Domnului, intitulată „Crăciunul: Sărbătoarea noastră sau Sărbătoarea lui Hristos? ˮ.

Astfel, în timpul excursului, s-a evidenţiat devierea aproape insesizabilă de la sensul adevărat al Crăciunului, ca Sărbătoare a Naşterii lui Hristos „pentru noi şi pentru a noastră mântuireˮ, la grija exclusivă pentru odihna, relaxarea şi refacerea omului deja obosit, stresat şi surmenat după un an de muncă. Crăciunul este momentul în care prăznuim Naşterea lui Hristos pe pământ şi reînnoirea noastră, adevăruri ce, odată înţelese şi asumate, oferă sens odihnei şi confortului în acest interval binecuvântat!

Îi mulţumim Părintelui Marius pentru invitaţie, şi îl felicităm pentru activitatea frumoasă, atât din punct de vedere pastoral, cât şi din punct de vedere catehetic, pe care o desfăşoară. De asemenea, îi dorim Sărbători cu pace şi bucurie, şi un An Nou cu sănătate şi împliniri.

Preot Florin Parasca

Inspector pentru Cateheza parohială

Share