Activitate catehetică în Parohia Şard

Duminică, 20 decembrie 2015, zi în care se face pomenirea Sfinţilor Părinţi după trup ai Domnului, în Parohia Ortodoxă „Sfântul Ierarh Nicolae” din localitatea Şard, păstorită de către Părinţii Viorel Slevaş şi Tiberiu Apolzan, a avut loc o acţiune catehetică ce a constat din susţinerea catehezei pregătitoare pentru Praznicul Crăciunului intitulată „Adevărul din pământ a răsărit”. Acest titlu a fost inspirat din Psalmul 84, versetul 12.

În cuvântul de învăţătură, s-a evidenţiat rânduiala atotînţelepciunii lui Dumnezeu ca Logosul să se întrupeze ca Fiu al Omului, cu trup adevărat, cu mamă, cu strămoşi reali, ca astfel, în Sine să înglobeze întregul Adam, adică, întregul neam omenesc, şi opera Sa de mântuire să se extindă la tot trupul, pentru a ne ridica din pământ la Adevăr, de la păcat la Viaţa veşnică. El Însuşi experiază „pământul”, adică îşi asumă şi trăieşte 33 de ani în trup omenesc, pe care l-a sfinţit, ca astfel să ne dea şi nouă curaj şi imbold că viaţa duhovnicească şi îndumnezeirea sunt posibile.

Ţin să mulţumesc Părintelui Tiberiu Apolzan pentru invitaţie, şi să le doresc Sfinţiei Sale, Părintelui Viorel şi tuturor creştinilor din localitatea Şard petrecere a Sfintei Sărbători a Naşterii lui Hristos în pace şi cu bucurie, şi un An Nou cu sănătate, cu putere de muncă şi de rugăciune.

Preot Florin Parasca

Inspector pentru Cateheza parohială

Share