Nașterea Domnului, vestită de ,,Corul preoților Protopopiatului Târgu Mureș“

Ca în fiecare an, în Postul Crăciunului, părintele protopop Olimpiu Zăhan, pe lângă misiunea administrativă și pastorală reușește să strângă în jurul său preoți, alături de care pregătește frumoase colinde pentru a încânta ascutătorii .

După cum mărturisește sfinția sa, faptul că preoții colindă diferitele innstituții și participă la concerte de colinde, este o ,,adevărată misiune“, prin care Hristos se naște și coboară în inimile creștinilor.

Prin aceasta se dorește să se demonstreze că preoții nu se află doar în Sfintele Biserici, ci sunt prezenți și în mijlocul oamenilor, alături de tineri și vârstici, promovând tradițiile neamului românesc. În aceste zile premergătoare Praznicului Nașterii Mântuitorului, corul preoților din Protopopiatul Tg.Mureș, a fost prezent în instituțiile administrative primărie,prefectură, Consiliul Județean, S.R.I, I.S.U.,I.P.J., Poliția Locală, Spitalul Județean, armată, penitenciar și la firme locale care ajută cantina protopopiatului, unde au încântat prin frumoasele colinde.

Vineri ,18 decembrie , în colaborare cu Gruparea Mobilă a Jandarmeriei Tg.Mureș, a avut loc a - III-a ediție a Concertului de Crăciun ,,Hristos se naște, măriți-L !“ desfășurat la Casa de cultură ,,Mihai Eminescu“ din Tg.Mureș, unde au participat mai multe grupuri de colindători. După încheierea concertului, într-o atmosferă de binecuvântată trăire duhovnicească, cei prezenți au servit din bucatele oferite de organizatori.

Sâmbătă 19 decembrie, grupul preoților au deschis concertul de colinde susținut de Ștefan Hrușcă în Piața Teatrului din Tg. Mureș, colindând alături de peste 2000 de creștini prezenți.Periplul colindelor din acest post se încheie cu prezența preoților la sediul Arhiepiscopiei Alba Iuliei, unde au fost primiți de Înalt Preasfințitul Irineu.

Aceste activități misionare, ale preoților din Protopopiatul Târgu Mureș, au avut un impact deosebit asupra românilor, deoarece răsunetul colindelor a fost ca o mărturisire a credinței străbune adevărate și o garanție că preoții cu ,, Crucea-n frunte“ sunt alături de credincioși tot timpul și în tot locul.

Share