Prezență Arhierească la Hramul Facultății de Teologie din Alba Iulia

29 Ianuarie 2016
Astăzi, 30 ianuarie, când facem pomenirea Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, Facultatea de Teologie din municipiul nostru își prăznuiește ocrotitorii spirituali. Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a fost prezent în această zi la Hramul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, unde a slujit Sfânta Liturghie și a adresat un cuvânt de învățătură și îndemn duhovicesc cu prilejul acestui important moment aniversar.

Facultatea de teologie din municipiul nostru are trei specializări, teologie pastorală, asistență socială și, începând cu anul universitar 2014-2015, la instituţia academică albaiuliană există o nouă specializare acreditată, muzică religioasă. Deasemenea facultatea organizează și studii de masterat la trei specializări: Teologie comparată, Mediere Interculturală şi Interreligioasă și specializarea Consiliere pastorală.

Facultatea are menirea de a forma slujitori bine pregătiţi din punct de vedere intelectual şi spiritual, capabili să transmită mai departe adevărul evanghelic şi să dialogheze pertinent cu societatea contemporană, afectată de multiple crize, în acest timp deopotrivă confuz, dar şi privilegiat al istoriei.
Share