Întâlnirea anuală a Biroului de cateheză parohială

În după-amiaza zilei de joi, 18 februarie 2016, în Aula “Episcop Nicolae Popovici” a Mănăstirii “Nașterea Maicii Domnului” Recea din județul Mureș, a avut loc întâlnirea anuală a coordonatorilor Centrelor cultural-catehetice din Eparhia Alba Iuliei. Reprezentantul Înaltpreasfințitului Părinte Irineu la acest eveniment a fost Părintele drd. Oliviu Botoi, Consilier cultural, care, în deschidere, ne-a transmis binecuvântarea și mesajul Arhipăstorului nostru.

A urmat prezentarea succintă a activităților fiecărui Centru, desfășurate în cursul anului trecut, ocazie cu care s-a remarcat diversitatea activităților, dar și conturarea, odată cu dobândirea experienței, a unor acțiuni specifice, precum: catehizarea copilașilor, pictarea de icoane pe sticlă, muzica religioasă, atenția acordată pesoanelor în vârstă aflate în azile etc.

De asemenea, cu ocazia Anului omagial al educației religioase a tineretului ortodox, a fost demarat și în cadrul Arhiepiscopiei noastre Concursul național de creație “Biserica și Școala din sufletul meu”, organizat la nivelul întregii patriarhii cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Asemenea întâlniri au ca scop, pe lângă prezentarea unui bilanț anual, o mai bună apropiere între coordonatorii Centelor cultural-catehetice, prin împărtășirea reciprocă a activităților desfășurate, cât și a experiențelor dobândite, spre buna desfășurare, dezvoltarea și eficientizarea cunoașterii credinței ortodoxe în rândul credincioșilor noștri de toate vârstele.

Preot. Florin Parasca

Inspector pentru Cateheza parohială

Share