Tinerii din Alba Iulia descoperă Ortodoxia pe mapamond

19 Februarie 2016
Imaginea a fost ștearsă.Grupul de Iniţiativă pentru Tineret al Protopopiatului Ortodox Alba Iulia a demarat în luna ianuarie 2016, Proiectul educaţional: „Harta Ortodoxiei pe glob”, prin care tinerii liceeni de pe raza protopopiatului au fost provocaţi să realizeze o „hartă a Ortodoxiei” care să cuprindă informaţii despre existenţa şi activitatea pastorală a bisericii Ortodoxe pe mapamond.

Astfel, în cadrul acestui proiect, realizat în parteneriat cu profesorii de religie din cadrul liceelor albaiuliene, se organizează luni, 22 februarie, o activitate prin care elevii din oraş vor disemina printr-o prezentare power point rezultatele cercetării efectuate. În acest sens, elevii vor expune activitatea pastorală a Bisericii Ortodoxe de pe continentele lumii.

Evenimentul se va desfaşura de la ora 14.00 la Colegiul Tehnic „Apulum” din Alba Iulia, în cadrul Centrului de documentare şi informare.

Prima activitate de diseminare a proiectului a avut loc în data de 16 februarie la Grupul Şcolar „Corneliu Medrea” din Zlatna în cadrul căreia elevii au expus comparativ activitatea pastorală a Bisericii Ortodoxe pe continentele Europa şi Asia.

Aceaste activităţi fac parte din planul de lucru al Grupului de Iniţiativă pentru Tineret al Protopopiatului Ortodox Alba Iulia şi marchează Ziua Internaţională a Tineretului Ortodox care a fost pe 2 februarie, şi se încadrează în activităţile ce se desfăşoară în toată ţara, în anul 2016, Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox şi Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti.

Protopop,

Pr. Teofil SlevaşImaginea a fost ștearsă.Imaginea a fost ștearsă.
Share