Tinerii ortodocși din Târgu Mureș, la prima întâlnire în 2016

Imaginea a fost ștearsă.Ziua de luni, 22 februarie a.c., a fost pentru tinerii din școlile orașului Târgu Mureș o zi specială prin faptul că au avut posibilitatea de a se întâlni la prima activitate tematică din acest an, desfășurată la Liceul Tehnologic ,,Ion Vlasiu“din Târgu Mureș. Această întâlnire a fost organizată de Protopopiatul Ortodox Târgu Mureș, Grupul de Inițiativă pentru Tineri în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș.

Tema acestui eveniment a fost ,,Valentin's day vs. Dragobete“ și a fost dezbătută într-o conferință de părintele Călin Budai de la Catedrala Mică din Târgu Mureș. Părintele a făcut o prezentare istorică și etnologică a acestor ,,sărbători“, cum au fost percepute de lumea creștină și cum au devenit sărbători comerciale ,,expirate’’ in Occident si ,,testate” acum pe creștinii din sud-estul Europei. Deasemenea, a explicat cum trebuie să decurgă legătura de prietenie sinceră între un tânăr și o tânără care să nu fie limitată la instinctul trupului și să degenereze până la păcate grele, ci să fie decentă și lipsită de păcat.În încheiere a fost citit ,,Imnul Dragostei’’ din Epistola I către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel.

În partea a doua a programului elevii au fost implicați în jocurile interactive din atelierele coordonate de animatorii veniți de la Liga Tineretului Creștin Ortodox din Târgu Mureș. La final, după concluzii și reflecții exprimate de organizatori și participanți, s-a prezentat un moment muzical, în cadrul căruia au evoluat în scenă elevi talentați de la Colegiul Agricol, Colegiul,, Alexandru Papiu Ilarian“ și Liceul Tehnologic ,,Ion Vlasiu”. Însoțiți de profesorii de religie Chebuțiu Claudia, Hancu Claudia, Maxim Gheorghe, Muntean Silvia Corina, Mureșan Ilinca, Cismaș Maria și Gligor Alina Petruța, peste 150 de tineri au fost primiți cu multă căldură de către gazde, au vizitat Capela cu hramul ,,Sfântul Ioan Botezătorul” din incinta școlii și s-au bucurat de plăcutul eveniment.

Gazdele primitoare coordonate de inimoasa doamnă director ing.Adela Cristina Ciulea au fost profesorii Nora Niță, Ramona Săndulescu, Denisa Sita, Cândea Cristina, Man Mihaela, Milu Liliana, Tătar Gheorghe, Fărcaș Zaharia împreună cu elevii școlii și părintele Horațiu Sita.Din partea Grupului de Inițiativă pentru Tineri au participat alături de profesorii de religie părintele secretar Cîndea Eugen și părintele Nicolae Gînta.

Având sprijinul și binecuvântarea Inaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, dăruirea părintelui protopop Olimpiu Zăhan și a Grupului de Inițiativă pentru Tineri din Târgu Mureș, următoarea activitate se va desfășura în Piața Trandafirilor din centrul municipiului la începutul Postului Mare. Aceste activități vor continua să se desfășoare pe întreg parcursul anului 2016, an dedicat de Patriarhia Ortodoxă Română tinerilor și educației religioase, având ca obiectiv principal sprijinirea tinerilor în redescoperirea valorilor credinței străbune, respectiv ale neamului românesc.

Preot Horatiu SitaImaginea a fost ștearsă.

Share