Examen de capacitate preoțească în Eparhia Alba Iuliei, sesiunea Martie 2016

5 Martie 2016
Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Irineu, Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei organizează Examenul de capacitate preoţească sesiunea de primăvară, pentru tinerii absolvenţi de teologie, care sunt fii duhovniceşti ai Eparhiei.

Examinarea tinerilor teologi are ca scop cercetarea canonică și verificarea cunoştinţelor dobândite în instituţiile de învăţământ teologic, pentru a fi pregătiți în vederea primirii Tainei Hirotoniei și trimiterea acestora în misiunea pastorală din parohiile încredințate de Chiriarh.

Perioada de înscriere este 01-24 martie 2016, la Sectorul administrativ-bisericesc, iar cu privire la data testării psihologice, a cercetării canonice şi a susţinerii examenului, acestea vor fi anunţate ulterior.

Noua Programă a examenului de capacitate preoţească poate fi consultată pe pagina de internet a Arhiepiscopiei de Alba Iulia.

Media de promovare a examenului de titularizare (capacitate) preoţească este minimum 7 (şapte) şi aceasta este luată în considerare la concursul de dosare pentru numirea într-o parohie a debutanţilor. În urma promovării examenului de capacitate preoţească, Licenţiaţii în teologie, secţia Teologie Pastorală, vor putea opta pentru ocuparea unui post vacant de preot paroh, dintre cele ce vor fi publicate.

Menţionăm că în urma şedinţei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din 4 iulie 2013 s-a hotărât ca valabilitatea examenului de capacitate preoţească pentru cei care au obţinut cel puţin media 9.00 să fie de 2 ani.
Share