Slujire Arhierească în parohia „Învierea Domnului” – din municipiul Sebeş

12 Martie 2016
Duminică, 13 martie, când pomenim aducerea moaștelor Sfântului Ierarh Nichifor și pe Sfânta Muceniță Hristina, Biserica Ortodoxă se va afla în Duminica numită a lăsatului sec de brânză. Duminica a patra din Triod ne aminteşte de Izgonirea lui Adam din Rai. Pericopa evanghelică ce se va citi la Sfânta Liturghie este din Evanghelia după Matei, cap. 6, versetele 14 – 21.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu va fi prezent în această a patra Duminică din perioada Triodului în mijlocul credincioșilor din municipiul Sebeș. Arhipăstorul nostru va săvârși Sfânta Liturghie și va rosti cuvântul de învățătură în parohia Învierea Domnului din municipiul Sebeş. Slujitori la altarul acestui sfânt locaș sunt preoții Galață Ioan și Crișan Gheorghe.

Despre prezența Ierarhului nostru la Sebeș, ne-a vorbit Părintele paroh Crișan Gheorghe:

"Suntem în febra pregătirilor, deoarece Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei, va fi în mijlocul nostru pentru a oficia Sfânta Liturghie. Biserica noastră este gătită ca o mireasă și așteaptă oaspeții dragi. A fost construită între anii 1817-1828. În toamna anului 1828 a fost sfințită de către Episcopul Vasile Moga, care era originar din Sebeș.

Lucrările de construcție a acestei biserici au fost conduse de Pr. Protopop Zaharie Moga, fratele episcopului numit. Biserica noastră are hramul Învierea Domnului și se mai numește Biserica Mare, pentru că raportată la celelalte biserici ale municipiului Sebeș, deocamdată este cea mai mare dintre ele.

Locașul sfintei biserici este locul de închinăciune pentru două parohii, parohia Sebeș I sector I și parohia Sebeș I sector II, care este deservită de către Pr. Galață Ioan. În biserică există un iconostas deosebit, pictat de către maestrul Constantin Leca, la cererea Mitropolitului transilvănean Andrei Șaguna. Aici se oficiază Sfânta Liturghie în fiecare zi încă de la începutul acestei biserici. Biserica a fost pictată de către pictorul Nicolae Govoreanu în tehnica fresco.

Cuprinși de o bucurie deosebită, așteptăm pe credincioșii care doresc să participe la bucuria noastră".
Share