Tradiții și obiceiuri în Postul Mare

14 Martie 2016
Imaginea a fost ștearsă.În perioada 9-12 martie, 2016, Piața Trandafirilor din Târgu Mureș a fost împodobită de frumoasele expoziții de artă creștină străbună românească și de încântătoarele creații realizate prin sincera viziune artistică a copiilor. Toate acestea s-au realizat datorită sprijinului primit din partea Protopopiatului Ortodox Târgu Mureș, a profesorilor și elevilor, a credincioșilor, a Primăriei și a inimoșilor sponsori. Standurile amenajate în centrul municipiului, au dat posibilitatea vizitatorilor să admire expoziții de icoane pictate pe coji de ouă, pe sticlă, icoane și obiecte de cult vechi, lucrări sculptate la Liceul Tehnologic,, Ion Vlasiu“, ouă încondeiate, costume populare și să guste din bucatele de post oferite de către Protopopiatul Târgu Mureș și restaurantul ,,Dona“. Copiii din școlile târgumureșene și cei din casele de tip familiar din protopopiat, au realizat picturi și desene pe asfalt, au încondeiat ouă și au cântat pricesne.

Deasemenea, vizitatorii au fost încântați de pricesnele interpretate de corurile de la Biserica de lemn ,,Sfântul Arhanghel Mihail“, Biserica ,,Sfânta Ana“, de către doamna Mărioara Togănel din Voiniceni, de vocile tinere ale artiștilor în devenire, a grupului vocal ,,Anastasios“ și de ale artistelor locale Dorina Oprea și Leontina Pop.

Și de această dată, sublinia părintele protopop Olimpiu Zăhan, a doua ediție a acestui festival, a fost o reușită prin faptul că s-a făcut pregătirea credincioșilor pentru intrarea în Postul Mare, încărcați spiritual, în comuniune, rugăciune, milostenie, iertare și iubire.

Pr. Horațiu SitaImaginea a fost ștearsă.Imaginea a fost ștearsă.Imaginea a fost ștearsă.Imaginea a fost ștearsă.Imaginea a fost ștearsă.
Share