Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a liturghisit în biserica Seminarului Teologic Ortodox din Alba Iulia

19 Martie 2016
În prima săptămână a Sfântului și Marelui Post al Paștilor, școlile teologice albaiuliene s-au aflat în ,,Săptămâna duhovnicească”. Cu acest prilej, elevii seminariști și studenții teologi și-au întensificat programul de rugăciune, participând, dimineața, la slujba Utreniei și a Ceasurilor, iar seara, la slujba Pavecerniței Mari, în cadrul căreia s-a citit Canonul Sfântului Andrei Criteanul.

La sfârșitul acestei săptămâni cu profundă încărcătură spirituală, vineri, 18 martie a.c., la orele serii, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite în biserica ,,Sfântul Simion Ștefan” din incinta campusului școlar al Seminarului Teologic Ortodox din Alba Iulia. Arhipăstorul nostru a fost întâmpinat cu multă dragoste de către elevii seminariști și de către corpul profesoral al instituției de învățământ, care așteaptă cu emoție, de fiecare dată, prilejul de a se împărtăși cu ,,odorul nestemat” al Liturghiei și de a primi în suflete cuvântul ziditor și profund al Chiriarhului.

Slujba de seară a fost înfrumusețată prin sfințirea unei icoane a Maicii Domnului, copie după icoana făcătoare de minuni ,,Panthanasa”, de la Mănăstirea Vatoped din Muntele Athos. La final, în cuvântul de învățătură, Întâistătătorul Alba Iuliei a subliniat importanța pe care o are Maica Domnului, ca mijlocitoare către milostivul său Fiu, în lucrarea virtuților și dobândirea Duhului Sfânt. Pentru fiecare creștin, încrederea în ajutorul Maicii lui Hristos aduce mângâiere sufletească, balsam mântuitor și nădejdea vieții celei de veci.
Share