Părintele Zaharia Zaharou a conferenţiat la Alba-Iulia

În seara zilei de marţi, 29 martie, Părintele Arhimandrit Zaharia Zaharou, duhovnicul Mănăstirii Sfântul Ioan Botezătorul din Essex, Anglia, a susţinut la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba-Iulia o conferinţă duhovnicească intitulată Cuvânt pentru tineri: Prin Postul Mare, spre adâncul inimii.

În seara zilei de marţi, 29 martie, Părintele Arhimandrit Zaharia Zaharou, duhovnicul Mănăstirii Sfântul Ioan Botezătorul din Essex, Anglia, a susţinut la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba-Iulia o conferinţă duhovnicească intitulată Cuvânt pentru tineri: Prin Postul Mare, spre adâncul inimii. Această manifestare se încadrează în şirul celor organizate de către Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi, filiala Alba-Iulia, în contextul Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox.

În cuvântul său, Părintele Zaharia le-a vorbit tinerilor prezenţi în număr foarte mare despre necesitatea începutul transformării lăuntrice pe întregul parcurs al acestei perioade penitenţiale. Astfel, Sfinţia Sa a precizat: Postul Mare este, cu adevărat, vremea în care putem să ne punem în valoare creativitatea duhovnicească. Lucrarea ziditoare a mântuirii omului începe imediat ce acesta îşi află inima. Atunci el se trezeşte din îndelungatul somn al păcatului şi se umple de simţământul viu al prezenţei Milostivului Dumnezeu.

Părintele Zaharia Zaharou este o proeminentă personalitate duhovnicească şi ucenic apropiat al Părintelui Sofronie Saharov care, la rândul său, a fost fiul duhovnicesc al Sfântului Siluan Atonitul. Este cunoscut la noi în România, mai ales în ultimii ani de când conferenţiază în diverse eparhii, dar şi prin numeroasele sale cărţi care redau, în mod fidel, gândirea şi teologia Părintelui Sofronie.

Preot Florin Parasca
Duhovnicul Facultăţii de Teologie Ortodoxă

Share