Prezenţă Arhierească la Mănăstirea Râmeţ

12 Aprilie 2016
Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, este prezent astăzi în mijlocul obştii de la Mănăstirea Râmeţ. Întâlnirea de suflet a Ierarhului nostru cu vieţuitoarele prestigiosului aşezământ monahal transilvan are rolul de a intensifica evlavia şi elanul lor duhovnicesc în acest răstimp al Postului Mare, în care cu toţii suntem chemaţi să înaintăm avtiv spre luminoasa sărbătoare a Învierii Domnului.

În cadrul vizitei, va asista la un Concert de muzică bizantină cu cântări specifice Postului Mare, după care va adresa obştii monahale un cuvânt folositor.

Cu diferite ocazii, dar mai ales în perioadele de angajament sufletesc intens, cum sunt cele patru posturi ale anului şi marile praznice, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu străbate Eparhia Alba Iuliei îmbrăţişând în cuvinte părinteşti şi întărind, fie prin exemplul personal, fie prin recapitularea exemplelor glorioase din istoria mântuirii, atât pe credincioşii din parohii şi pe tinerii din diferite oraşe, cât şi pe monahii şi monahiile din cele 42 de mănăstiri şi schituri din judeţele Alba şi Mureş.
Share