Şedinţă administrativă la Protopopiatul Ortodox Alba Iulia

13 Aprilie 2016
Imaginea a fost ștearsă.Ieri, 12 aprilie 2016, la sediul Protopopiatului Ortodox Alba Iulia, a avut loc şedința lunară administrativă, la care au participat preoții de pe raza protopopiatului și aceștia au luat act de cele mai recente îndrumări pastoral misionare pentru desfășurarea unei activități rodnice în folosul bisericii și al credincioșilor. Alături de preoții din cadrul protopopiatului au participat şi profesorii universitari din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.

Şedința a fost deschisă cu o rugăciune, după care părintele protopop Teofil Slevaș a pus la sufletele preoților prezenți un cuvânt pe tema „Să fim cu luare aminte la chemarea noastră, deoarece Domnul are pretenţii de la noi, să nu risipim oile Turmei lui Hristos: Ieremia 23,1-4.”

În programul şedinţei au fost incluse probleme administrativ-bisericești, economice și culturale, o prezentare de carte şi un cuvânt pentru Postul Mare adresat participanţilor de Pr. prof. univ. Emil Jurcan.

În continuare, un alt aspect important a fost discutarea elementelor de liturgică specifice sărbătorilor Pascale şi a fost re­co­man­dată o mai mare implicare și susținerea în activitățile desfășurate cu copiii și tinerii la nivel parohial în acest an omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox şi Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti. De asemenea s-a prezentat iniţierea Cercurilor Pastorale zonale pentru dinamizarea vieţii spirituale a comunităţilor.

Scopul acestor ședințe este dinamizarea activității pastorale, formând o biserică vie, cu respectarea și responsabilizarea clerului, în conformitate cu așteptările societății în care își desfășoară activitatea, potrivit Statutului Bisericii Ortodoxe Române.Imaginea a fost ștearsă.Imaginea a fost ștearsă.
Share