Binecuvântarea bisericii parohiei Livezile din Protopopiatul Aiud

17 Aprilie 2016
Imaginea a fost ștearsă.Astăzi, 17 aprilie, când facem pomenirea Sfântului Sfinţit Mucenic Simeon, episcopul Persiei şi a Sântului Ierarh Acachie, Biserica Ortodoxă se află în duminica a V-a din Postul Mare, numită şi a Mariei Egipteanca. Pericopa evanghelică rânduită să se citească la Sfânta Liturghie este cuprinsă în capitolul 10 din Evanghelia după Marcu, versetele 32 - 45.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei va fi prezent în această duminică din perioada Triodului, în mijlocul credincioșilor din parohia Livezile, protopopiatul Aiud. Arhipăstorul nostru va oficia slujba de binecuvântare a bisericii cu hramul „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din localitate apoi va săvârși Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare şi va rosti cuvântul de învăţătură. Dreptcredincioșii din localitatea Livezile sunt păstoriți de părintele Ioan Bogdan, protopopul Aiudului.

Părintele paroh ne-a vorbit despre istoricul bisericii și prezența arhierească de astăzi:

Biserica nouă a fost construită ca o necesitate, biserica veche fiind foarte mică, monument istoric din sec. 17. În anul 2008 a fost pusă piatra de temelie pentru noua biserică pe terenul donat de un bun credincios al bisericii noastre.

Biserica este în formă de cruce având o cupolă centrală înaltă de 30 de metri și două turnuri la intrare care servesc drept clopotniță. Lucrările au continuat până în primăvara acestui an, montându-se iconostasul sculptat în lemn de stejar, achiziționându-se trei clopote din Austria si împodobind biserica cu toate cele necesare săvârșirii sfintelor slujbe.

Vom avea bucuria de a-l primi în mijlocul nostru pe Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei care ne va binecuvânta pe noi și lucrurile săvârșite de noi. Nădăjduim că va fi o sărbătoare de suflet și de înaltă trăire duhovnicească, o zi de mare bucurie pentru toți credincioșii parohiei noastre.
Share