Corul Madrigal a concertat la Alba Iulia

26 Aprilie 2016
Imaginea a fost ștearsă.Cu ocazia Sărbătorilor Pascale , Primăria Alba Iulia alături de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, au organizat astăzi, 26 aprilie, la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, de la ora 18.00, un concert extraordinar al Corulului Național de Cameră Madrigal.

Corul Madrigal este etalonul mondial al muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, creația bizantină și creațiile contemporane românești și universale.

În anul 1992, după înregistrarea a peste 40 de discuri și promovarea artei la cele mai înalte nivele, corul a fost inclus pe lista valorilor patrimoniului imaterial al UNESCO.

În anul 2003, Corul Național de Cameră Madrigal a primit din partea Președinției României, Ordinul Meritul Cultural în Grad de Comandor. Au urmat și alte distincții importante: diploma „American Biographical Institute”, medaliile Enescu și Eminescu, Crucea Patriarhală Ortodoxă, Premiul Speranței conferit de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România.

La finalul concertului Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu a oferit corului cea mai înaltă distincţie acordată de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia ordinul credinţă şi unire.Imaginea a fost ștearsă.Imaginea a fost ștearsă.
Share