Slujire Arhierească la Târgu-Mureş în a doua zi de Paști

1 Mai 2016
Mâine, 2 mai, în cea de-a doua zi de Paşti, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei va fi prezent în mijlocul credincioşilor din Municipiul Târgu Mureş. Ierarhul nostru va sluji Sfânta Liturghie şi va rosti cuvântul de învăţătură la biserica Învierea Domnului din cartierul Tudor, unde sunt parohi preoţii Ioan Pintilie şi Vasile Citirigă.

Catedrala Învierea Domnului din Târgu Mureş a fost construită după evenimentele din Decembrie 1989. Concret lucrările au demarat doar în 1993, iar la un an în decembrie 1994 a fost săvârşită prima slujbă în subsolul lăcaşului de cult.

Biserica are formă de cruce greacă înscrisă şi la proiectarea ei, arhitectul Voicu Vintilă Florea a folosit ca matrice Biserica Sfântul Nicolae Domnesc din Curtea de Argeş, fosta biserică mitropolitană din Târgovişte precum şi Biserica din Snagov. Fondurile necesare construirii au fost donate de credincioşii din Cartierul Tudor Vladimirescu unde este situată biserica şi de diverse societăţi comerciale, dar mai mult de jumătate din aceste fonduri au fost atrase cu osteneala poetului Adrian Păunescu. Spaţiul actual de la parter a fost inaugurat în 2004 la Praznicul Naşterii Domnului.
Share