Prezenţă Arhierească la Mănăstirea Recea în cea de-a treia zi de Paști

2 Mai 2016
Marți, 3 mai, în cea de-a treia zi de Paşti, când în Biserica Ortodoxă se face pomenirea Sfântului Cuvios Irodion de la Lainici, a Sfântului Mucenic Timotei şi a soției sale Mavra, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei va fi prezent la Mănăstirea Recea din Târgu Mureş.

Mănăstirea Recea a luat fiinţă în anul 1991. Biserica mare s-a construit Între 1995-1996 şi a fost pictată ulterior între 1999-2003 în mozaic de Murano. A fost sfinţită în anul 2003 de vrednicii de pomenire Patriarhii Teoctist şi Petru al Alexandriei .

Mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului” de la Recea s-a ridicat în apropierea municipiului Târgu-Mureş ca o pecete spiritual-creştină ce se alătură noilor mănăstiri construite, în ţara noastră, după ieşirea din epoca de tristă amintire. Obştea numeroasă de maici care însufleţeşte acest aşezământ monahal, sub conducerea Maicii Stareţe Stavrofora Cristina Chichernea, calcă pe urmele sfinţilor, dând o puternică mărturie creştină în spaţiul românesc şi chiar european.

Aici s-a nevoit peste 15 ani vrednicul de pomenire părinte Ioan Iovan, trecut la Domnul în anul 2008.
Share