Târnosirea bisericii parohiei Lunca Bradului, Protopopiatul Reghin

14 Mai 2016
Mâine, 15 mai, când facem pomenirea Sfântului Cuvios Pahomie cel Mare şi a Sântului Ierarh Ahile, Episcopul Larisei, Biserica Ortodoxă se va afla în cea de a treia duminică după Sfintele Paşti numită şi a Mironosiţelor.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei va fi prezent în această duminică din perioada Penticostarului în mijlocul credincioşilor din localitatea Lunca Bradului, Protopopiatul Reghin.

Arhipăstorul nostru va târnosi biserica parohiei, va săvârşi Sfânta Liturghie şi va rosti cuvântul de învăţătură.

Slujitor la altarul acestui locaş de închinare şi îndrumător pentru comunitatea credincioşilor ortodocşi este părintele paroh Burian Vasile Sorin, care ne-a vorbit despre vizita Ierarhului nostru la Lunca Bradului:

Duminică, 15 mai, este o zi de aleasă sărbătoare pentru credincioșii din parohia Lunca Bradului deoarece în mijlocul nostru va poposi Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei.

Biserica noastră este construită în urmă cu 110 ani iar cele mai importante renovări le-am făcut în ultimii opt ani. Din toate actele ce le avem la arhivă nu am găsit unul care să ateste faptul că biserica ar fi fost sfințită de un episcop.

Bucuria noastră este atât de mare deoarece Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu binecuvintează munca noastră de opt ani de zile.

Doresc ca toți credincioșii care au buna plăcere, duminică 15 mai să fie prezenți la Lunca Bradului, noi îi așteptăm cu mare drag.
Share