Școala teologică ortodoxă din Ardeal, la 230 de ani

18 Mai 2016
Imaginea a fost ștearsă.Învățământul teologic-pedagogic ortodox sibian împlinește zilele acestea 230 de ani de existență neîntreruptă. Cu această ocazie Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a adresat un mesaj cu titlul O școală teologică ortodoxă cu o vastă lucrare misionară în poporul român.

Vă redăm în continuare un fragment din acest mesaj:

Aniversarea a 230 de ani de existență neîntreruptă a învățământului teologic ortodox românesc în Ardeal reprezintă un moment semnificativ în viața academică teologică și culturală, care constituie un prilej de asumare a memoriei vii, de apreciere a generațiilor de profesori care s-au dăruit jertfelnic în această instituție de învățământ, dar și ocazia de a mărturisi rolul și vocația învățământului teologic în păstrarea credinței ortodoxe strămoșești, a identității neamului românesc și a valorilor autentice într-o societate aflată într-o continuă schimbare. Ne rugăm Domnului nostru Iisus Hristos, Cel răstignit şi înviat, să binecuvânteze și să întărească lucrarea celor care se ostenesc în această venerabilă instituție de învățământ teologic ortodox, de cultură și spiritualitate românească în context național şi european.

† DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Zilele acestea, cu această ocazie, la Sibiu, pentru a marca această aniversare, sunt organizate manifestări grupate sub titlul „230 de ani de învățământ teologic ortodox la Sibiu. Rolul educației religioase pentru societatea contemporană”.
Share