Întâlnirea Anuală a Tinerilor din Protopopiatul Luduş

27 Mai 2016
Imaginea a fost ștearsă.Cu binecuvântarea IPS Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, Departamentul de Misiune şi Tineret al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române de Alba Iulia, în colaborare cu Protopopiatul Ortodox Luduş, prin Grupul de Iniţiativă pentru Tineret, a organizat joi, 26 mai 2016, Întâlnirea Municipală Anuală a Tinerilor din Protopopiatul Luduş. Evenimentul s-a desfăşuratla Liceul Tehnologic Nr. 1 din Luduş, de la ora 14.00, unde tinerii de la parohiile ortodoxe din Luduş, Iernut, Sărmaşu, Dătăşeni, Răzoare şi Zau de Câmpie, au participat la ateliere de dezvoltare personală, iar de la ora 15.30, la Terasa Tivolli, preacuviosul părinte Pantelimon de la Sf. Mânăstire Oaşa şi părintele Marius Ciprian Pop au susţinut o prelegere pe tema ”Iubirea, între libertate şi libertinaj”. Cei doi invitaţi au dialogat cu tinerii, ca mai apoi, elevii liceeni luduşeni, coordonaţi de prof. de religie Septimiu Pop, au susţinut un program artistic.

Mesajul IPS Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost adus de către părintele Păunel Juchi, inspector în cadrul Departamentul de Misiune şi Tineret al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române de Alba Iulia, prin care Arhipăstorul nostru a transmis tinerilor arhierească binecuvântare, asemănându-i cu „florile României, crinii Bisericii străbune, care ne oferă culoarea frumuseţii, mireasma plăcută a entuziasmului şi speranţa într-un viitor mai bun”, îndemnându-i totodată să urmeze exemplul lui Hristos, fiind astfel „semne ale iubirii lui Dumnezeu şi mărturisitori credibili ai prezenţei Sale iubitoare în această lume”.

Acţiunea destinată tinerilor liceeni din Protopopiatul ortodox Luduş este realizată în colaborare cu Primăria oraşului Luduş, Liceul Tehnologic Nr.1 Luduş şi Casa de Cultură ”Pompeiu Hărăşteanu” din Luduş.

Activitatea face parte din planul de lucru al Grupului de Iniţiativă pentru Tineret al Protopopiatului Ortodox Luduş şi se încadrează în activităţile ce se desfăşoară în toată ţara, în anul 2016, Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox şi Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti.

Dorin GramaImaginea a fost ștearsă.Imaginea a fost ștearsă.Imaginea a fost ștearsă.
Share