Conferința ,,Cele șapte păcate ale vieții virtuale”

6 Iunie 2016
Joi, 9 iunie 2016, începând cu orele 18:00, la Biserica Memorială Mihai Viteazul din Alba Iulia va avea loc conferința ,,Cele șapte păcate ale vieții virtuale", susținută de către profesorul american Read Schuchardt, prima dintr-o serie de conferințe pe care Dr. Schuchardt le va susține ulterior la Constanța, pe 11 iunie și la București, pe 14 iunie, în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă "Justinian Patriarhul".

Dr. Read Schuchardt, aflat pentru prima dată în România, este profesor de comunicare la Wheaton College, Illinois, SUA. Doctor în Ecologie Media al Universității din New York, sub îndrumarea celebrului Neil Postman și co-autor al volumului Understanding Jacques Ellul. În prezent, lucrează la o carte intitulată: A fi prezent în epoca absenței: Cele șapte păcate ale vieții virtuale. De asemenea, este Senior Director la IITSC (International Institute for theStudy of Technology and Christianity). Prin activitatea sa științifică, cât și prin viața personală se dovedește a fi un susținător al familiei creștine. Alături desoția sa, Rachel, sunt părinții a nouă copii.

În conferința ,,Cele șapte păcate ale vieții virtuale", Dr. Read Schuchardt analizează dispozitivele noastre digitale - de la smartphone-uri la laptopuri și ,,cloud" pentru a înțelege care este de fapt prețul ascuns al acestor uimitoare tehnologii care ne economisesc timpul și ne fac munca mai ușoară. Iar prețul ascuns pe care-l plătim este foarte mare: narcisism, ignoranță, nerăbdare, dependență, desensibilizare, lipsa oricărui scop și deztrupare.

Alături de singurătate, depresie și de sentimentul că nimic nu are sens, aceste șapte vicii sunt semnele unei crize în adevăratul sens al cuvântului; ele sunt un real pericol și o ocazie pentru creștini de a deveni conștienți de el, de a-și schimba modul de viață și de a se debarasa de obiceiurile și obișnuințele impuse de noile media.O prezentare savuroasă, care deopotrivă amuză și ridică semne de întrebare, destinată atât credincioșilor, cât și celor mai puțin apropiați de biserică.

Conferința va fi urmată de lansarea cărții Procesul lui Darwin, semnată de Phillip E. Johnson - una dintre cele mai bine argumentate critici ale darwinismului scrise vreodată - publicată recent de Editura Anacronic.

O parte din articolele Dr. Read Schuchardt traduse deja în limba română pot fi citite aici: http://www.anacronic.ro/author/reads/ [http://www.anacronic.ro/author/reads/] .

Conferința va fi tradusă în limba română.

Intrarea este liberă.
Share