Duminica Părinţilor şi a Copiilor în Parohia „Sfânta Ana” din Târgu-Mureş

Duminică, 5 iunie 2016, Parohia „Sfânta Ana” din Municipiul Târgu-Mureş şi Centrul cultural-catehetic „Sfântul Chiril al Ierusalimului” au organizat ediţia a patra a „Duminicii Părinţilor şi a Copiilor”. Conform hotărârii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, numărul 629 din anul 2009, prima duminică de după data de 1 iunie este declarată „Duminica Părinţilor şi a Copiilor”, cu acest prilej organizându-se în centrele cultural-catehetice diverse manifestări cultural-artistice pentru cei mici, dar şi pentru părinţi.

Astfel, această sărbătoare a debutat de dimineaţă cu Sfânta Liturghie în biserica parohială, în cadrul căreia s-a ţinut cateheza „Prin ce îşi va îndrepta tânărul calea sa?” (Ps. 118, 9), în care s-au prezentat argumente scripturistice prin care părinţii au fost încurajaţi ca, în educarea copiilor lor, să ţină cont de sfaturile pe care ni le dă Hristos în Evanghelii.

După Sfânta Liturghie, în faţa bisericii, trupa de teatru de păpuşi „Zgubilici” a Companiei de teatru „Pelerin” a prezentat piesa cu conţinut moralizator „Păţaniile lui Nică”, urmată de o şedinţă de face-painting, adică de aplicare pe faţă şi mâini a diverse desene cu reprezentări florale.

Şi în acest an, acţiunea respectivă s-a bucurat de un real succes în rândul celor mici, drept pentru care ţinem să mulţumim Părinţilor Emil Maier şi drd. Cătălin Maier, coordonatorul Centrului cultural-catehetic „Sfântul Chiril al Ierusalimului”, pentru invitaţie, pentru implicare şi pentru exemplul de pastoraţie pe care îl oferă şi le dorim mult spor în slujirea lui Hristos şi a aproapelui.

Preot Florin Parasca
Inspector pentru Cateheza parohială

Share