Întâlniri ale tinerilor elevi din Protopopiatul Târgu Mureș la Sângeorgiu de Mureș, Band și Râciu

Imaginea a fost ștearsă.Marți, 31 Mai 2016, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu al Alba Iuliei, la inițiativa părintelui protopop Olimpiu Zăhan, cu sprijinul părinților Eugen Bărăian și Gigel Roată, în colaborare cu Primăria Sângiorgiu de Mureș și școala din localitate, s-a desfășurat ,, Intâlnirea Tinerilor Ortodocși din localitățile învecinate’’.

După introducere făcută de părintele Eugen Bărăian și cuvintele de bun venit adresate de către părintele Gigel Roată, preacuviosul părinte Teodosie de la Mănăstirea Dumbrăvioara a prezentat originea timpului, ca dar a lui Dumnezeu, și cât este de prețios în viața noastră. Părintele protopop a subliniat cîteva dintre îndeletnicirile care le au tinerii în timpul liber, toate spre folosul lor și peplacul Lui Dumnezeu.

Alături de tinerii din parohiile învecinate au fost preoții: părintele Tudorel Iacob din Merișor, părintele Mircea Ungur din Gornești, părintele Mircea din Moișa și părintele Dumitrescu din Ernei.

Tinerii elevi au purtat discuții pe această temă, au primit dulciuri și iconițe din partea organizatorilor și s-au bucurat de prezența la această întâlnire.

Marți, 07.06.2016, în incinta ,,Liceului Tehnologic’’ din Band, s-a desfășurat întâlnirea tinerilor din localitate și din parohiile învecinate.

Pe aceeași temă, susmenționată, le-a vorbit tinerilor părintele Eugen Cândea de la parohia Voiniceni, secretarul Protopopiatului Târgu Mureș. Părintele protopop Olimpiu Zăhan, cu mult tact didactic, i-a provocat pe tinerii elevi, cu câteva întrebări interesante, la discuții directe și le-a dat posibilitatea să spună fiecare cum își petrece timpul liber.

Alături de elevi au fost părintele Lucian Crișan din Band în calitatea de gazdă și organizator, părintele Ovidiu Lazăr din Sâncraiul de Mureș, părintele Teodor Fărcaș din Nazna și cadrele didactice de la liceul din localitate.

Vineri, 10.06.2016, la Casa de Cultură ,,Vasile Conțiu“ din Râciu, în fața a 200 de tineri, domnul profesor dr. Vasile Conțiu de la Colegiul Național Alexandru Papiu Ilarian, a prezentat în format power point, subiectul pornind de la iubire tămăduitoare, iubirea altruistă și iubirea treimică. De asemenea, le-a prezentat un film despre petrecerea timpului liber într-o tabără de creație, peValea Arieșului la Sălciua. Cei prezenți au fost încântați de prezentarea făcută de domnul profesor, acumulând învățături și metode de a petrece timpul liber cât mai inteligent.

Alături de copiii din această regiune au fost prezenți preoții însoțitori: părintele Dumbravă Ioan de la Șincai, părintele Sârbu Călin din Sânmărtinul de Câmpie, părintele Daniel de la Milășel, părintele PinteaViorel din Pogăceaua, părintele Claudiu de la Văleni, părintele Eugen Cândea de la Voiniceni, secretarul Protopopiatului Târgu Mureș și părinții Daniel și Ioachim gazdele întâlnirii.

La sfârșitul întîlnirii tinerii și copiii școli au încântat auditoriu cu frumoase cântece patriotice si au participat la o mică agapă în incita căminului cultural.

Părintele protopop Olimpiu Zăhan, a concluzionat: ,,suntem bucuroși și împliniți că după acest maraton prin protopopiatul nostru am reușit să adunăm într-un timp scurt un număr atât de mare de elevi care să se cunoască, să comunice și să schimbe păreri despre cum iși petrec benefic timpul liber și cum să se apropie mai mult unii de alții, pentru binele lor și a societății.“

Aceste întîlniri în municipiul Târgu Mureș și în centrele din Ungheni, Sângiorgiu de Mureș, Band și Râciu, vor continua și după începerea noului an școlar, iar în Postul Crăciunului va fi o întâlnire a tuturor tinerilor din Protopopiatul Târgu Mureș, de data aceasta în municipiul reședință de județ.

Pr. Horațiu SitaImaginea a fost ștearsă.Imaginea a fost ștearsă.Imaginea a fost ștearsă.Imaginea a fost ștearsă.Imaginea a fost ștearsă.

Share