Programul Național de tabere „Tradiție și noutate”

9 Iulie 2016
În contextul Anului omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox, Patriarhia Română organizează vara aceasta Programul Național de tabere de vară „Tradiție și noutate”. Taberele se desfășoară la nivelul fiecărui centru mitropolitan din țară al Patriarhiei Române, cu beneficiari din fiecare eparhie - tineri cu vârste cuprinse între 18 și 23 de ani.

Fiecare dintre cele 29 de centre eparhiale din țară vor selecta 6 tineri, câte unul pentru fiecare tabără. Prin urmare, la nivel național se vor desfășura șase tabere cu câte 29 de beneficiari fiecare. În Mitropolia Ardealului tabăra va fi organizată la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, în perioada 11-16 iulie.

Obiectivul general al proiectului este formarea tinerilor în acord cu valorile autentice ale Bisericii. „Pentru a-şi realiza pe deplin potenţialul şi pentru a putea face faţă provocărilor vieţii cotidiene, tinerii au nevoie de cunoştinţe, deprinderi, experienţă și de o legătură autentică cu tradițiile care ne definesc identitatea culturală și națională. De cele mai multe ori însă, oportunitățile reale prin care tinerii se pot dezvolta la reala lor capacitate lipsesc. Tocmai din acest motiv, Biserica, prin infrastructura de care dispune, poate oferi tinerilor spaţiul necesar şi posibilitatea de a-şi dezvolta atât capacitatea de participare activă și asumată într-un proces creator, cu o finalitate bine determinată, cât și capacitatea de exprimare a opiniei şi de asumare a deciziilor.

Ziarul LUMINA [http://ziarullumina.ro/programul-national-de-tabere-traditie-si-noutate-113737.html]
Share