Tineri din Parohia Ortodoxă Tătârlaua descoperă istoria vie a patriei

15 Iulie 2016
Imaginea a fost ștearsă.Parohia Ortodoxă Tătârlaua, protopopiatul Blaj, în colaborare cu Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare” din comuna Cetatea de Baltă a oferit pe data de 14 iulie 2016 câtorva tineri din parohie o lecţie de “istorie vie”.

Astfel, prin strădania părintelui Olimpiu Adam, a fost organizată o vizită la Cetatea Medievală a Devei şi la Muzeul Civilizaţiei Daco – Romane Deva. Pe parcursul acestei zile tineri au fost însoţiţi de părintele paroh şi de doamna preoteasă. Aceştia le-au oferit informaţii despre construcţia şi însemnătatea cetăţii Devei pentru populaţia din zonă. Tinerii implicați în această activitate au servit masa împreună, s-au bucurat de aerul curat și de peisajele frumoase pe care le-au admirat în călătoria lor, iar seara la întoarcere au vizionat un film artistic, care a desăvârșit comuniunea lor.

Această acțiune cu tinerii face parte din seria de acțiuni inițiate de Grupul de inițiativă al Protopopiatului Ortodox Blaj și se înscrie în seria de evenimente cultural-educative şi religioase dedicate anului 2016: “Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox şi Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti”.Imaginea a fost ștearsă.
Share