Activitate duhovnicească și Cerc Pastoral în Parohia Sânmiclăuș

18 Iulie 2016
Imaginea a fost ștearsă.Cu binecuvântarea IPS Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, sub îndrumarea P.C. pr. Ovidiu – Nicolae Pop, protopop al Protopopiatului Blaj, la inițiativa pr. Claudiu Moldovan, duminică, 17 iulie a.c., în biserica cu hramul ”Sf. Ier. Nicolae” din parohia Sânmiclăuș, a avut loc primul cerc pastoral de pe valea Târnavei Mici.

În cadrul acestui eveniment duhovnicesc s-au implicat preoții din parohiile Blaj - Izvoarele, Bucerdea Grânoasă, Galtiu, Obreja, Mănărade, Lupu, Lodroman, Iclod, Pănade, Biia, Șona, Alecuș, Feisa și Veseuș.

Întâlnirea a debutat cu slujba Vecerniei oficiată de un sobor de preoți, răspunsurile la strană fiind date de corul preoților Protopopiatului Blaj.

Părintele Nicolae Vlad din Parohia Lupu a susținut cateheza cu tema ”Cunoașterea lui Dumnezeu și bunătatea Lui vindecătoare”, pornind de la cuvintele profetului Osea ”Poporul piere din lipsă de cunoaștere a lui Dumnezeu” (Osea 4,1), sădind în sufletele credincioșilor prezenți modul prin care putem să actualizăm în viețile noastre modelul bunătății supreme a lui Dumnezeu.

Seara a continuat cu un program artistic-duhovnicesc început printr-o demonstrație de bătut toaca oferită de copiii părintelui Ioan Nicoară din parohia Mănărade, campioni internaționali la bătut toaca; apoi grupul de elevi din cadrul Școlii de Vară din parohia Sânmiclăuș a susținut un mini-recital de pricesne, iar în final, corul Eufonia al Protopopiatului Blaj, sub bagheta pr. Ioan Avram, din parohia Blaj - Izvoarele, a oferit credincioșilor prezenți un recital de muzică sacră.

Părintele protopop Ovidiu – Nicolae Pop, a rostit un cuvânt de apreciere și de încurajare părintelui paroh și celor prezenți.

Întâlnirea pastorală a continuat în casa parohială din Sânmiclăuș, unde, sub conducerea părintelui protopop, s-au discutat diverse probleme administrative și pastorale întâmpinate de preoți în parohiile pe care le păstoresc și s-a stabilit calendarul următoarelor activități duhovnicești din Protopopiatul Blaj.Imaginea a fost ștearsă.Imaginea a fost ștearsă.
Share