TABĂRA DE VARĂ „BUCURIA COMUNIUNII” LA PAROHIA ORTODOXĂ REGHIN-APALINA

26 August 2016
Imaginea a fost ștearsă.Parohia Ortodoxă Sfântul Ierarh Nicolae din Reghin-Apalina, a organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei, în perioada 1-14 august 2016, Tabăra de vară pentru copii „Bucuria Comuniunii”.

Programul taberei a cuprins activităţi educative, social-religioase, artistice şi recreative, fiind destinat copiilor din circumscripţia parohiei precum şi tuturor copiilor din oraş, dornici de a se alătura acestui tip de activitate. Astfel în cadrul programului au fost înscrişi un număr de 34 de copii, între 3-17 ani. Întregul demers a fost coordonat de Pr. paroh Vasile Farcaş, susținut de următorii profesori şi învăţători voluntari: Petruţ Maria, Moldovan Florina, Hurducaci Ileana, Boantă Diana şi Farcaş Severina-Maria. Activităţile zilnice ale Taberei erau încheiate într-o atmosferă de comuniune eclezială în cadrul slujbei Paraclisului Maicii Domnului, la care participau copiii prin cântarea şi citirea rugăciunilor la strană şi intonarea de Pricesne închinate Maicii Domnului.

Programul Taberei s-a finalizat în ziua de 14 august prin săvârşirea Sfintei Liturghii, în cadrul căreia au fost sfințite icoanele pictate de copiii participanți la această tabără şi s-au oferit diplome de voluntariat cadrelor didactice care s-au implicat în desfăşurarea activităţilor acestui program de vacanţă pentru copii.

„Bucuria Comuniunii” este un proiect al Parohiei Ortodoxe Sf. Nicolae, Reghin-Apalina, prin care se doreşte a aduce copiii în bucuria comuniunii cu Hristos, în sânul Bisericii, prin activităţi de grup care să sporească spiritul social-civic şi moral-religios al copiilor, în mare parte înstrăinaţi de spiritul comuniunii parohiale. Tabăra de vară este doar unul din Programele Proiectului, aflat la a II-a ediţie, cu reale beneficii în sânul comunităţii ecleziale locale. Ca şi în anul trecut, programul a avut şi în acest an un real succes în rândul tinerilor reghineni şi credem că se va desfăşura şi în anii următori.

Pr. Paroh drd. Vasile Farcaş
Share