Arhiepiscopia Alba Iuliei reprezentată la Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi

1 Septembrie 2016
Cu sentimente de bucurie şi entuziasm, tineri din Arhiepiscopia Alba Iuliei s-au pregătit şi au plecat la drum spre Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi de la Bucureşti.

Având binecuvântarea IPS Părinte Arhiepiscop Irineu, aproximativ 100 de tineri reprezentând cele două judeţe, Alba şi Mureş, care formează Eparhia Alba Iuliei, au plecat în această dimineaţă spre Bucureşti cu dorinţa de a participa la această importantă întâlnire.

Ei fac parte din grupurile de iniţiativă ale protopopiatelor şi fiecare dintre ei are o vechime de cel puţin 2 ani în activităţile specifice pe care le desfăşoară (acte filantropice, întâlniri şi seri de rugăciune, tabere, drumeţii, jocuri şi ateliere de lucru).

Majoritatea sunt socio-animatori formaţi la cursurile de specializare şi iniţiatori de proiecte pentru viitor în cadrul protopopiatelor din care fac parte.

Prin această călătorie şi participare la momentele acestei întâlniri, ei fac o adevărată mărturisire a credinţei în Hristos şi a determinării lor de a fi în comuniune de credinţă cu tineri la fel ca ei din toate colţurile lumii.

Capitala României este, în perioada 1-4 septembrie 2016, gazda întâlnirii a peste 2.500 de tineri ortodocşi din toate eparhiile Patriarhiei Române şi reprezentanţi ai unor Biserici Ortodoxe surori. Deschiderea oficială a evenimentului are loc astăzi de la ora 18:00, pe esplanada Catedralei Patriarhale, când este săvârşită slujba de Te Deum de către PF. Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Cu siguranţă, şansa acestei experienţe duhovniceşti va da prilejul unor legături şi prietenii în Hristos ce vor răzbate peste graniţe şi depărtări geografice şi vor deschide porţi nevăzute, dar trainice, pentru colaborarea dintre ei.
Share