Tabără pentru copiii ocrotiţi în cadrul Aşezământului Social „Sfântul Ioan Botezătorul” din Aiud

9 Septembrie 2016
Imaginea a fost ștearsă.Copiii ocrotiţi în cadrul Aşezământului Social „Sfântul Ioan Botezătorul” din Aiud au avut parte pe finalul vacanţei de vară de o tabără la Sovata, în cadrul căreia s-au recreat pentru a putea începe şcoala cu forţe proaspete. Ajunsă la cea de-a patra ediţie, tabăra a cuprins numeroase activităţi precum jocuri de grup şi educative, explorări în natură sau module de dezvoltare a personalităţii copilului. Susţinute de psihologi, animatori socio-educativi, cadre didactice sau medici, activităţile au avut ca obiective dezvoltarea abilităţilor de interacţiune şi cooperare a copiilor, dezvoltarea creativităţii acestora, creşterea capacităţii lor de orientare şi joacă în natură dar şi înţelegerea şi asimilarea regulilor de grup/ sociale.

„După un an în care fiecare copil a făcut eforturi pentru a obţine rezultate şcolare bune şi a avut o bună conduită în centru, în comunitate sau în şcoală, tabăra a fost cadoul prin care am încercat să îi răsplătim. Această tabără a devenit deja o tradiţie şi are atât rol recreativ cât mai ales educativ. Le mulţumim tuturor celor care şi-au adus aportul la buna desfăşurare a acestei tabere, oameni cu suflet mare care ne sunt alături în munca noastră de ocrotire a acestor copii” a spus părintele Sebastian Tocănel, coordonatorul Aşezământului Social „Sfântul Ioan Botezătorul” din Aiud.

Aşezământul Social „Sfântul Ioan Botezătorul” Aiud este o casă de tip familial în care sunt ocrotiţi 15 copii orfani. Aşezământul a fost înfiinţat în anul 2011 şi funcţionează într-un parteneriat între Filiala Alba a Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, Consiliul Judeţean Alba prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, Parohia Ortodoxă Aiud 1.

Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă AlbaImaginea a fost ștearsă.
Share