ASCOR Alba Iulia promovează eco-mobilitatea urbană

22 Septembrie 2020

În seara zilei de 22 septembrie 2020, începând cu ora 18.00, numeroși tineri studenți, membri ai ASCOR Alba Iulia, au ales să promoveze folosirea unor alternative nepoluante pentru automobil.

În seara zilei de 22 septembrie 2020, începând cu ora 18.00, numeroși tineri studenți, membri ai ASCOR Alba Iulia, au ales să promoveze folosirea unor alternative nepoluante pentru automobil. Tinerilor studenți li s-au alăturat părintele Oliviu Botoi, consilier cultural în cadrul Arhiepiscopiei Alba Iuliei, și părintele diacon Răzvan Brudiu, cadru didactic universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, cu toții parcurgând pe biciclete, motociclete și biciclete electrice traseul interior dintre zidurile fortificației Cetății Alba Carolina.

Astfel, tinerii au evidențiat importanța manifestărilor prin care se urmărește protejarea naturii, subliniind faptul că gazele de eșapament reprezintă o sursă principală care afectează în special sănătatea oamenilor. De asemenea, prin această acțiune, tinerii au confirmat faptul că Biserica Ortodoxă este preocupată de rezolvarea problemelor de mediu și a crizei ecologice, îndemnând la respectul față de creație și la protejarea mediului înconjurător.

Foto credit: Vasile Sârb

Share