Ediția a XIX-a a Simpozionului Internațional de Știință, Teologie și Artă, organizată în mediul online

10 Octombrie 2020

Luni, 12 octombrie 2020, începând cu ora 9.00, va avea loc cea de-a XIX-a ediție a Simpozionului Internațional de Știință, Teologie și Artă (ISSTA).

Luni, 12 octombrie 2020, începând cu ora 9.00, va avea loc cea de-a XIX-a ediție a Simpozionului Internațional de Știință, Teologie și Artă (ISSTA). Evenimentul, desfășurat sub genericul „Educația creștină într-o cultură pluralistă. Cum creștem copiii în lumea de azi”, se înscrie în tematica anului 2020, declarat de Patriarhia Română ca An omagial al pastorației părinților și copiilor. Având în vedere condițiile speciale actuale privind organizarea evenimentelor care reunesc un număr ridicat de persoane, simpozionul se va desfășura în mediul online, pe platforma „Zoom”. Lucrările vor fi prezentate în cadrul celor patru paneluri tematice, în care invitații vor fi distribuiți potrivit preocupărilor și ariilor de cercetare științifică. Directorul acestei ediții a Simpozionului Internațional de Știință, Teologie și Artă este părintele Lucian Colda, titularul catedrei de Patrologie din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.

La fel ca și în edițiile precedente, Simpozionul organizat de Facultatea de Teologie Ortodoxă va reuni nume importante din țară și din străinătate, atât din cadrul cercetării teologice, cât și din domeniul altor discipline socio-umane. Printre acestea se află Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, părintele prof. univ. dr. habil. Mihai Himcinschi, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, prof. univ. dr. Porzia Quagliarella (Facultatea de Teologie Romano-Catolică din Bari, Italia), prof. univ. dr. Andrian Aleksandrov (Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sofia, Bulgaria), părintele diac. lect. univ. dr. Nicolae Preda (Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București, Mihail Mitrea (Institutul de studii sud-est europene al Academiei Române), prof. univ. dr. habil. Daniel Munteanu (Univessitatea „Otto–Friedrich” din Bamberg, Germania), Ana Iltis (Universitatea „Wake Forest” din Winston–Salem, SUA) și Mark J. Cherry (Universitatea „Sfântul Edward” din Austin-Texas, SUA).

Share