Părintele Irineu Curtescu în dialog cu membrii ASCOR Alba Iulia

Zilele trecute, voluntarii ASCOR Alba Iulia au fost primiți la Mănăstirea „Sfântul Nectarie” de la Ponor de către părintele Irineu Curtescu, starețul așezământului monahal. Pe această cale, părintele stareț le-a adresat tinerilor un cuvânt de bun venit și sfaturi folositoare de suflet, legate de provocările vieții.

Zilele trecute, voluntarii ASCOR Alba Iulia au fost primiți la Mănăstirea „Sfântul Nectarie” de la Ponor de către părintele Irineu Curtescu, starețul așezământului monahal. Pe această cale, părintele stareț le-a adresat tinerilor un cuvânt de bun venit și sfaturi folositoare de suflet, legate de provocările vieții. În continuarea vizitei, unul dintre viețuitorii Mănăstirii le-a făcut cunoscut celor prezenți istoricul vetrei monahale, prezentându-le totodată locașul de închinare, paraclisele și biblioteca din cadrul așezământului, care cuprinde un număr impresionant de volume din domeniul teologiei și spiritualității ortodoxe.

Cuvântul duhovnicesc rostit de părintele Irineu a fost unul inspirat din Sfânta Scriptură și din scrierile părinților filocalici, prin care a evidențiat importanța vocației, a discernământului și a misiunii care trebuie să existe în viața fiecăruia: „Misiunea unui tânăr este aceea de a fi sare a pământului și lumină a lumii. Acest lucru îl puteți realiza prin căutarea valorilor și a modelelor autentice, ascultând în același timp și de cuvântul Mântuitorului Iisus Hristos Care vine și spune: «Vino și urmează-Mi» (Mt. 19, 21)”. De asemenea, în ultima parte a sinaxei, părintelui Irineu i-au fost adresate numeroase întrebări din partea membrilor ASCOR Alba Iulia, iar la final, obștea Mănăstirii „Sfântul Nectarie” le-a oferit tinerilor prezenți o agapă frățească, precum și alte daruri de suflet.

Share