ACUM
    Friday, 30 October
  11°C in Alba Iulia
Actualitatea eparhială

Resfințirea bisericii din parohia Turdaș, protopopiatul Aiud

27 Sep 2020
15:10

În Duminica a XVIII-a după Pogorârea Sfântului Duh, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în parohia Turdaș, protopopiatul Aiud, comunitate păstorită de către părintele Dumitru Curticăpean. Întâistătătorul Eparhiei noastre, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba de resfințire a bisericii cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din localitate, după care a celebrat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură. 

Adresându-se celor prezenți, Arhipăstorul nostru a spus: „Viața noastră este o nouă mare a Tiberiadei, pe care Iisus Hristos coboară și umblă și astăzi, ca oarecând. El este gata să ne ajute când pescuim în ape tulburi, adică atunci când ne ostenim fără rod, dar și atunci când suntem dezamăgiți din cauza eșecurilor și frustrărilor noastre. El, Iisus, este Stăpânul istoriei, Biruitorul etern al iadului și al morții, Care a spus odată pentru totdeauna: Să nu se tulbure inimile voastre; credeți în Dumnezeu, și în Mine credeți. În lume veți avea necazuri, dar îndrăzniți. Eu am biruit lumea”.

În cadrul slujbei, la momentul rânduit, diaconul Florin Sima a fost hirotonit preot pe seama parohiei Iclănzel cu filia Mădărășeni, protopopiatul Luduș. La final, în semn de aleasă prețuire pentru râvna apostolică de care a dat dovadă pe parcursul anilor de slujire, părintele Dumitru Curticăpean a fost hirotesit întru sachelar. De asemenea, ostenitorii și binefăcătorii care au contribuit la reabilitarea și înfrumusețarea locașului de închinare au primit din partea Ierarhului nostru Diplome de aleasă cinstire.