ACUM
    Tuesday, 20 October
  3°C in Alba Iulia
Actualitatea eparhială

Tabăra pentru copii și tineri „Comorile toamnei”, organizată în Eparhia Alba Iuliei

04 Oct 2020
22:35

Sâmbătă, 3 octombrie a.c., Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia, prin Departamentul de tineret, a organizat tabăra intitulată generic „Comorile toamnei”. Programul acesteia a debutat în zona Parcului dendrologic cu o serie de jocuri de cunoaștere, prin care tinerii participanți au avut ocazia de a-și dezvolta capacitățile de a relaționa în cadrul unui grup. După o mică gustare, copiii au urcat în Parcul de aventură „Dynamis”. Aici a fost pregătită pentru ei o vânătoare de comori în cadrul căreia produsele agricole, fructele și legumele recoltate la începutul toamnei au devenit călăuze în descoperirea indiciilor spre „comoara ascunsă”.

Programul a continuat cu o serie de jocuri și activități coordonate de socio-animatorii voluntari ai Arhiepiscopiei noastre, prin care s-a urmărit nu doar crearea bunei dispoziții, ci și sporirea unor calități absolut necesare, precum: încrederea în sine, colaborarea în echipă, intuiția și capacitatea de rezolvare a problemelor. După masa de prânz, au fost puse în valoare creativitatea și gustul pentru frumos în cadrul unui atelier de confecționare a sticlelor ornamentale, pe care le-au umplut cu cereale și semințe. Acestea au fost duse acasă de către participanți, devenind un suvenir care sperăm să le aducă aminte cu plăcere de această tabără. Spre finalul zilei, copiii au parcurs traseele din parcul de aventură, dezvoltându-și rezistența la efort fizic și abilitatea de a trece peste obstacole.

Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia organizează periodic activități pentru copii și tineri. Următoarea tabără de acest gen se va desfășura pe data de 24 octombrie, având ca temă principală spectacolul de culori pe care ni-l oferă pădurea prin căderea frunzelor sale.

 

Pr. Cristian Rațiu