Atelier de nutriție, desfășurat în cadrul proiectului „Tineri pentru Viață”

O nouă activitate a proiectului extracurricular „Tineri pentru Viață” s-a desfășurat luni, 28 martie 2022, în cadrul căreia s-a desfășurat un atelier de nutriție.

La începutul acestei săptămâni s-a desfășurat o nouă activitate din cadrul proiectului „Tineri pentru Viață”, derulat în perioada 20-31 martie de către Biroul pentru Viață al Arhiepiscopiei Alba Iuliei, în parteneriat cu Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, Asociația România pentru Viață, Asociația Studenți pentru Viață, ASCOR Alba Iulia și Asociația Iuvenis Alba Iulia. Cea de-a treia acțiune a avut loc luni, 28 martie, începând cu ora 17.00, la Hotel „Cetate” din Alba Iulia, și a cuprins un atelier de nutriție.

Invitatul special al întâlnirii a fost conf. univ. dr. Andrei Mocan, cadru didactic la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca. Acesta a susținut un workshop în care a prezentat diverse recomandări bazate pe studii științifice de actualitate privind implementarea unui stil de viață sănătos bazat pe o alimentație corespunzătoare, practicarea regulată a exercițiilor fizice și, respectiv, evitarea consumului de alcool și a tutunului. Și de această dată, la activitate au luat parte numeroși studenți de la diferite facultăți din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Alături de tineri s-a aflat coordonatorul Biroului pentru Viață al Arhiepiscopiei Alba Iuliei, Tabita Botoi.

Mai multe detalii privitoare la această activitate ne-a oferit invitatul întâlnirii, Andrei Mocan: Am răspuns afirmativ invitației lansate de către doamna Tabita Botoi de a organiza un atelier de nutriție la Alba Iulia. În cadrul întâlnirii noastre, am detaliat aspecte legate de beneficiile unei alimentații bazate pe plante integrale și necesitatea reconsiderării anumitor paradigme ale omului modern vizavi de nutriție. Constat cu bucurie interesul tot mai crescut al publicului larg cu privire la nutriție și un stil de viață sănătos și consider oportună implicarea activă a profesioniștilor din domeniul sănătății și a cercetătorilor din mediul academic medical în comunicarea către publicul larg a celor mai relevante descoperiri științifice din acest domeniu și, în mod particular, cu referire la nutriția umană.

Share