Atelier de prevenire adicții, derulat în cadrul proiectului extracurricular  „Tineri pentru Viață”

Cea de-a doua activitate a proiectului extracurricular „Tineri pentru Viață” s-a desfășurat joi, 24 martie a.c., în cadrul căreia s-a desfășurat un atelier de prevenire adicții.

În perioada 20-31 martie 2022, Biroul pentru Viață al Arhiepiscopiei Alba Iuliei, în parteneriat cu Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, Asociația România pentru Viață, Asociația Studenți pentru Viață, ASCOR Alba Iulia și Asociația Iuvenis Alba Iulia, derulează proiectul extracurricular intitulat generic „Tineri pentru Viață”, care cuprinde șapte activități distincte.

Cea de-a doua acțiune a tinerilor s-a desfășurat joi, 24 martie, începând cu ora 14.00, la Hotel „Cetate” din Alba Iulia, și a cuprins un atelier de prevenire adicții. Invitatul special al întâlnirii a fost Alina Guriță, din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba. La activitate au luat parte numeroși studenți de la diferite facultăți din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Alături de tineri s-a aflat pr. lect. univ. dr. Oliviu Botoi, coordonatorul proiectului „Tineri pentru Viață”.

În debutul discursului său, Alina Guriță a realizat o prezentare succintă a instituției din care face parte, după care i-a îndemnat pe tineri să se alăture activităților de voluntariat derulate în cadrul serviciilor de prevenire a drogurilor. Apoi, invitata specială activității a prezentat anumite aspecte privind consumul de droguri în rândul adolescenților, precum și consecințele ulterioare ale acestor deprinderi nesănătoase, dar și ale altor adicții. La final, Alina Guriță le-a mulțumit tinerilor prezenți pentru interesul manifestat față de acest subiect, precum și pentru implicarea de care au dat dovadă pe întreg parcursul întâlnirii.

Share