Atelier educațional dedicat ,,Pastorației părinților și copiilor” la Centrul cultural-catehetic ,,Sfântul Arhidiacon Ștefan” din parohia Valea Izvoarelor

Duminică, 13 decembrie, în parohia Valea Izvoarelor, protopopiatului Târgu-Mureș, s-a desfășurat un program cultural catehetic dedicat ,,Pastorației părinților și copiilor”. Cu această ocazie, părinții împreună cu copilașii de la grădinița din Valea Izvoarelor au participat la Sfânta Liturghie. Frumusețea acestor momente emoționante a culminat cu darurile alese primite de copilași într-un parteneriat ce evidențiază comuniunea de iubire și filantropie.

Duminică, 13 decembrie 2020, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, în parohia Valea Izvoarelor, protopopiatului Târgu-Mureș, s-a desfășurat un program cultural catehetic dedicat ,,Pastorației părinților și copiilor”. Cu această ocazie, părinții împreună cu copilașii de la grădinița din Valea Izvoarelor (secția română), coordonați de către doamna educatoare Stela Iszlai, au participat la Sfânta Liturghie. În continuare, a fost prezentat un program artistic închinat praznicului Nașterii Domnului Hristos.

A doua parte a sărbătorii s-a desfășurat în clădirea Centrului cultural-catehetic ,,Sfântul Arhidiacon Ștefan”, construit cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Irineu între anii 2019-2020. După rugăciunea de mulțumire pentru binefacerile revărsate asupra tuturor credincioșilor și realizarea acestui edificiu, copiii au desfășurat prima activitate didactică din această perioadă a ,,stării de alertă”, cauzată de pandemie. Astfel în cadrul atelierului educațional a fost împodobită în culori icoana Maicii Domnului cu pruncul Iisus, după care lucrările au fost expuse, spre bucuria părinților și a participanților.

Frumusețea acestor momente emoționante a culminat cu darurile alese primite de copilași într-un parteneriat ce evidențiază comuniunea de iubire și filantropie. Prin râvna doamnelor educatoare Cristina Fișcă și Florina Rafila Chirteș, părinții și elevii de la Grădinița nr. 16 (grupa mare) din Târgu-Mureș au oferit câte un dar personalizat celor 17 copii din Valea Izvoarelor.

La finalul sărbătorii, preotul paroh a mulțumit tuturor celor care s-au implicat în organizarea și susținerea acestui proiect, în mod deosebit domnului Simon Istvan, primarul Comunei Sânpaul, domnului Alexandru Câmpeanu, consilier județean, domnului Florin Neamțu, administrator al firmei „Suri Sped”, domnului Marius Zolotoi, administrator al firmei „Fructe de zece”, precum și tuturor celor care sprijină inițiativele parohiei ortodoxe din această localitate mureșană.

 

Pr. paroh Vasile Valentin Gherman

 

Share