Atelierul Moșului în parohia Gănești, protopopiatul Târnăveni

Tinerii din parohia Gănești, protopopiatul Târnăveni, au început pregătirile pentru marele praznic al Nașterii Domnului, printr-un atelier în care au lucrat manual decorațiuni pentru Crăciun.

„Deprinde pe tânăr cu purtarea pe care trebuie s-o aibă; chiar când va îmbătrâni nu se va abate de la ea” (Pildele lui Solomon 22, 6). Provocările vremurilor pe care le trăim și cu care se confruntă credincioșii de azi impun necesitatea unei atenții sporite pe care Biserica trebuie să o acorde tineretului. Lucrarea cu tinerii are menirea de a ajuta Biserica în creșterea unor generații cu discernământ, capabile să se hrănească duhovnicește și să distingă binele de rău.

Întâlnirile cu tinerii din parohia Gănești, protopopiatul Târnăveni, au continuat și anul acesta. La început de decembrie, tinerii s-au reunit, cu mic cu mare, pentru a se pregăti așa cum se cuvine pentru întâmpinarea marelui Praznic al Nașterii Domnului, curățindu-și temeinic sufletele prin Sfânta Taină a Spovedaniei, dar și pentru a veni în ajutorul lui Moș Crăciun. Astfel, sub egida unui atelier de decorațiuni lucrate manual, cu multă imaginație, entuziasm și pricepere, aceștia au creat cele mai frumoase obiecte cu tematica Crăciunului.

Într-o atmosferă feerică, cum numai perioada premergătoare sărbătorii Nașterii Domnului reușește să ne-o transpună în suflete, copiii au intonat colinde închinate Pruncului Iisus, au primit sfaturi și îndrumări duhovnicești privind respectarea postului, iar la finalul atelierului, cu ajutorul frumoaselor decorațiuni rezultate chiar din mâinile lor, au împodobit bradul din biserica parohială, așteptând cu dragoste și emoție încununarea efortului depus, venirea în lume a Domnului nostru Iisus Hristos.

Detaliile fac diferența. Datorită creativității pe care o adăugă în fiecare proiect, copiii reușesc să aducă bucuria lucrurilor mărunte în fața fiecărui enoriaș. Produsele handmade au ceva special: sunt unice, create cu dragoste, sunt piese deosebite rezultate din ideile şi munca unor copii pricepuți și talentați. În mâinile copiilor, materialele prind viață, rezultatul fiind unul de excepție, astfel încât, la final, fiecare lucru creat are presărat câte puțin din sufletul fiecărui copilaș, care a investit pasiune, dăruire și emoție în proiectul său.

Proiectul s-a desfășurat cu sprijinul doamnei învățătoare Anișoara Nemeș, al doamnei educatoare Iustina Hălmaciu, al doamnei preotese Ancuța Ötvös și al altor părinți care au îndrumat copiii și au ajutat la buna desfășurare a atelierului.

Pr. paroh Ioan-Nicolae Ötvös

Share