Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Luduș și-a sărbătorit ocrotitorii

În data de 29 iunie a.c., de sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, parohiile Luduș II și Luduș V și-au sărbătorit ocrotitorii. Cu acest prilej, a fost organizată o expoziție de icoane pe sticlă, realizate de elevi ai Școlii Gimnaziale „Ioan Vlăduțiu” din Luduș.

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Luduș sau „Biserica din Deal”, cum mai este cunoscută de către localnici, care adună sub aripile harului pe enoriașii parohiilor Luduș II și Luduș V, păstorite de preoții Lucian Voșloban și Constantin Savu, și-a sărbătorit ocrotitorii, miercuri, 29 iunie a.c., în ziua praznicului Sfinților Apostoli Petru și Pavel.

Sărbătoarea a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii de către părintele protopop Lucian Voșloban și părintele Constantin Savu, în prezența unui mare număr de credincioși. Totodată, a fost organizată o expoziție de icoane pe sticlă, cu vânzare, realizate de elevii din ciclul primar ai Școlii Gimnaziale „Ioan Vlăduțiu” din Luduș, coordonați de cadrele didactice: Luminița Chețan, Ildiko Hereșanu, Laura Bănea, Ana Sălcudean, Daniela Boca, Monica Nistor și Angela Sălcudean. Fondurile strânse din vânzarea icoanelor vor fi donate elevei Nicole Ardelean, care trece printr-o grea încercare cauzată de o boală gravă al cărei tratament este foarte costisitor.

În cuvântul adresat celor prezenți, părintele protopop Lucian Voșloban a arătat că: „Sfinții Apostoli Petru și Pavel, acești propovăduitori tari și de Dumnezeu vestitori și lumii învățători, după cum ne arată cântările bisericești, rămân pentru noi mari dascăli ai credinţei, ai pocăinței și ai sfințeniei, precum şi rugători statornici pentru viaţa şi unitatea Bisericii lui Hristos. Prin viaţa, faptele şi scrierile lor, Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel ne îndeamnă să iubim pe Hristos, Evanghelia şi Biserica Sa, devenind și noi, după putințele noastre, mărturisitori ai iubirii lui Hristos în lumea de astăzi, așa cum au fost ei mărturisitori”, transmițând tuturor celor ce poartă numele Sfinților Apostoli Petru și Pavel și derivatele acestora „La ani mulți cu sănătate și ajutor de la Dumnezeu și să fie mărturisitori ai credinței și împlinitori ai faptelor credinței!”.

La final, credincioșii dreptslăvitori prezenți la eveniment s-au bucurat împreună de agapa frățească.

 

Dorin Grama

Share