Campania „Facem bine împreună”, demarată de Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia” – filiala Târgu Mureș

Desfășurată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, campania „Facem bine împreună”, derulată în perioada Postului Sfintelor Paști de către Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia” – filiala Târgu Mureș, a arătat dovada faptului că iubirea față de Dumnezeu se împletește în mod armonios cu iubirea față de semeni.

Dărnicia și deschiderea cu generozitate spre cei aflați în nevoi reprezintă un chip luminos al vieții creștine, al unei persoane și al unei comunități întregi. În decursul timpului, creștinul a învățat că numai dăruind, va dobândi, ceea ce l-a determinat ca din puținul lui să ofere pentru ca și el să fie ajutat în momentele de grea încercare. Dăruind celor suferinzi și întristați (familiilor cu mulți copii din zonele defavorizate sau vârstnicilor singuri și fără sprijin), este împlinit și concretizat îndemnul Mântuitorului Hristos de a-i cerceta și mângâia pe cei lipsiți și neajutorați.

Dăm slavă lui Dumnezeu pentru că ne-a învrednicit în această perioadă a Postului Mare să contribuim la lucrarea social-filantropică a Bisericii spre folosul și mângâierea celor aflați în nevoi, greutăți și dificultăți. De asemenea, ne exprimăm recunoștința față de cei care s-au implicat în această campanie prin contribuția sau sprijinul lor material sau financiar, aducându-ne aminte de acțiunile, faptele bune și dragostea lor și pomenindu-i în rugăciunile noastre. Luând aminte la cuvintele Sfântului Apostol Iacov: „Credința fără fapte este moartă” (Iacov 2, 17), să ne luminăm și să ne înnoim cu săvârșirea faptelor celor bune, arătând iubirea milostivă față de oamenii aflați în greutăți, privind către ei ca și cum am privi la chipul Mântuitorului Iisus Hristos.

 

Pr. Mihai Dumitrescu
Inspector social (jud. Mureș)

Share