Campania umanitară „O bicicletă pentru fiecare copil”, derulată în parohia Râpa de Jos

În parohia Râpa de Jos, protopopiatul Reghin, sub coordonarea părintelui Dacian Oprea, a fost demarată campania umanitară intitulată „O bicicletă pentru fiecare copil”. Acțiunea de față îi vizează pe copiii cu posibilități materiale reduse, derularea acesteia fiind posibilă ca urmare a sprijinului deosebit oferit de către numeroși oameni binevoitori.

În urmă cu trei luni de zile, în parohia Râpa de Jos, protopopiatul Reghin, a fost demarată campania umanitară intitulată „O bicicletă pentru fiecare copil”. Acțiunea, organizată sub coordonarea părintelui paroh Dacian Oprea, îi vizează pe copiii din localitate cu posibilități materiale reduse, care nu pot beneficia de acest dar care, întâi de toate, reprezintă o bucurie pentru fiecare copil în parte. Păstorind într-o parohie rurală, unde oamenii practică numeroase activități agricole, părintele paroh a realizat în același timp că pentru mulți dintre copii, bicicleta nu reprezintă doar un mod de recreere, ci un necesar de zi cu zi, aceasta fiind de un real ajutor pentru trebuințele zilnice.

Astfel, dorind a aduce zâmbetul pe chipul copiilor, părintele Dacian Oprea a demarat acțiunea de față, apelând pe această cale la numeroși prieteni și oameni binevoitori, atât din localitățile mureșene din împrejurimi, cât și din județul Alba, care, după putință și posibilitate, le-au oferit copiilor biciclete după potriva fiecăruia. Pe această cale, părintele paroh dorește să aducă alese mulțumiri tuturor celor care au venit în sprijinul acestui proiect de suflet, exprimându-și totodată dorința ca acțiunea de față să reprezinte începutul mai multor activități similare, menite să ofere fiecărui copil bucuria și prețuirea de care are nevoie.

 

Share